Měřidla

Základní měrky
Každá výroba potřebuje pro kontrolu mít nějaké měřící přístroje zařízení, protože bez nich se nedá fungovat. Ovšem takové měření nesmí být jen tak ledabylé, protože strojírenská výroba potřebuje většinou slušnou přesnost. Není tomu tedy, tak jako u jiných profesí jako například stavebnictví, protože zde se opravdu hraje například na setiny až tisíciny milimetru, což už jsou jen ze špatně představitelné hodnoty. Abyste měli měření co nejjednodušší, tak jsou tu právě pro vás základní měrky. Většinou se jedná o keramické či ocelové destičky, jenž dosahují vysoké přesnosti.

hodinový stroj

Můžete si zakoupit větší sadu, nebo i klidně jednu jedinou měrku, což už je samozřejmě na Vás. Sady jsou většinou normovány a obsahují spoustu měrek, jenž se hodí to firmy i domácí dílny, a proto se na tento produkt rozhodně podívejte. Ale vše to nekončí jen u klasické měrky, protože tu máme 8 několik speciálních druhů, jako jsou například metrické, takže si jen stačí vybrat, co potřebujete.
Posuvná měřítka
Posuvné měřítko je tu s námi opravdu dlouhou dobu a nadále tu bude, protože se jedná o velice precizní měřidlo, jenž najde využití všude možně, což Vám jen nahrává do karet. Její součástky jdou na první pohled vidět a jedná se o celkem jednoduché zařízení, ovšem naprosto přesné.

posuvné měřítko

Díky všem těmto částem se dá měřit spousta věcí menších rozměrů, takže její využití nezná konce. Dříve byly posuvky jen obyčejné, později přišel budík, jenž ukazoval i setinky. U té klasické můžete měřit na desetiny milimetru, což je při obyčejné výrobě naprosto dostačující. Ovšem technologie jdou stále kupředu a zde tomu není samozřejmě jinak. Dnes už se běžně vyrábí posuvky s digitálním displejem, takže okamžitě vidíte naměřenou hodnotu a nemusíte se dívat ani na stupnici. Takové robustní měřidlo Vám při dobrém zacházení vydrží opravdu dlouho a bez starostí.